Nouto.fi noutaa autot ruotsista

nouto-fi-logo2

FAQ

Usein kysytyt kysymykset

HUOM! Koronatilanne EI vaikuta Noudon toimintaan.

 • Auton myyjä on aina autoliike tai yksityinen myyjä Ruotsissa, Saksassa tai muualla Euroopassa.
 • Jos ostat tuontiauton rahoituksella on myyjänä suomalainen rahoitusyhtiö.
 • Nouto ei ole missään tilanteessa auton myyjä eikä ostaja: kauppakirjassa kaupan osapuolina ovat myyjäliike Ruotsissa ja Noudon asiakas Suomessa.
 • Nouto ei esiinny kauppakirjassa millään tavoin, eikä laadi sellaista. 
 • Nouto.fi ei ole autoliike.
 • Nouto auttaa asiakasta nimensä mukaisesti ensisijaisesti auton noutamisessa ulkomailta Suomeen sekä siihen liittyvissä paperiasioissa.
 1. Noudon pääasiallinen palvelu on noutaa asiakkaan ostama auto Ruotsista tai Saksasta Suomeen ja luovuttaa se asiakkaalle Turun Logomolla tai Turun tai Helsingin satamassa. Erikseen sovittaessa auto voidaan noutaa myös muualta Euroopasta. 
 2. Auton etsintäpalvelu. Moni asiakas kaipaa jo ihan kielellisistä syistä apua auton etsinnässä. Nouto etsii asiakkaan kanssa 3–4 vaihtoehtoa, neuvottelee asiakkaan puolesta asiakkaan antamin ohjein autoliikkeen kanssa ja välittää tarvittaessa autoliikkeen laatiman kauppakirjan asiakkaalle. Nouto ei ole koskaan autokaupan osapuolena, ei myyjänä, eikä ostajana.
 3. Maksupalvelu. Asiakas voi maksaa auton Noudon maksupalvelun avulla ja hyödyntää näin noin 3-4% parempaa kruunun kurssia. Tällä voi säästää jopa satasia!
 4. Tuontiauton Rahoitus, Kuntoturva, katsastus, rekisteröinti ja vakuutukset. Lähitapiolan kautta järjestämme autoihin hyvät vakuutukset sekä rahoituksen.  Länsikatsastus rekisteröi ja katsastaa autot.
 5. Rekisteröinti, siirtokilvet, vakuutukset ja autovero. Noudolta voi ostaa erillispalveluna myös mm. auton siirtokilpien hankinnan, auton vakuuttamisen Noudon kumppanin kautta, käyttöönottoilmoituksessa ja autoveroilmoituksessa avustamisen.

Laajin valikoima autoja löytyy seuraavista osoitteista:

Blocketissa on suurempi valikoima, sillä täällä voivat myydä sekä yksityiset että autoliikkeet, kun taas Bytbilissä on vain autoliikkeiden autoja.

Nouto suosittelee etsimään autoja ensisijaisesti autoliikkeiden tarjonnasta, sillä yksityisten myyjien kanssa riskit ovat suuremmat.

Nouto auttaa asiakkaitaan sopivan auton etsinnässä, on yhteydessä myyjään ja  neuvottelee asiakkaan valtuuttamana autokaupan loppuun saakka.

Alkutilanne on yleensä jokin seuraavista:

 1. Uusi auto on päätetty ostaa Ruotsista tai Saksasta ja asiakas ottaa yhteyttä Noutoon. Jos et ole vielä varma merkistä, mallista, iästä tms, kartoitamme yhdessä tilanteen.
 2. Sinulla on jo tiedossa haluamasi merkki, malli, ikä, väri, varusteet, kilometrit, moottori sekä budjetti tai ainakin suurin osa näistä.
  Tällöin etsimme antamillasi kriteereillä autoja Ruotsista, Saksasta tai muualta Euroopasta.
 3. Olet jo löytänyt haluamasi auton ja tarvitset apua sen noudossa ja paperitöissä.  Niihin sisältyvät vakuutukset, siirtokilvet, mahdollisesti rahoitus, auton maksu, yhteydenotto auton myyjään, veroasiat, rekisteröinti jne.
 4. Tarvitset apua kaikkiin edellämainittuihin asioihin, eli koko prosessiin.

Alkutilanteesta riippumatta saat meidät nopeiten kiinni joko soittamalla   040 099 6914 tai sähköpostitse  info@nouto.fi niin voimme määritellä sopivan paketin tarpeisiisi. Yhteyttä voit ottaa myös Facebookin chatissa.

Ruotsin kruunu on heikentynyt suhteessa euroon, joten autoja saa tällä hetkellä todella edullisesti Ruotsista. Autot ovat usein myös paremmin varusteltuja Ruotsissa sekä Saksassa, ja siellä on myös huomattavasti enemmän tarjontaa kuin Suomessa. 

Yleisimpiä syitä ostaa auto ulkomailta ovat:

 1. Hinta: Autot ovat pääsääntöisesti edullisempia kuin Suomessa.
 2. Parempi varustelu: Autot ovat Ruotsin kevyemmän verotuksen takia paremmin varusteltuja. 
 3. Uudempi ja /tai vähemmän ajettu auto: Autoa vaihdetaan Ruotsissa ja Saksassa useammin kuin Suomessa, joten autokanta on nuorempaa. 
 4. Laajempi valikoima: Ruotsin ja Saksan markkinat ovat huomattavasti Suomen markkinoita isommat ja sitä kautta myös erikoisempia autoja on enemmän tarjolla. Suomesta ei ehkä löydy haluamaasi käytettyä autoa joko ollenkaan, hinta on liian korkea, tai varusteissa on puutteita.
 5. Edullisemmat hakukustannukset: Auton noutaminen Saksasta tai Ruotsista on nopeaa ja edullista. 
 6. Uudet autot: Ruotsissa suoraan tehtaalta tulevat autot ovat edullisempia ja paremmin varusteltuja kuin Suomessa.

Diesel- ja bensamoottorit ovat edelleen noudetuimpien autojen listalla, hybridit ja täyssähköautot lisääntyvät kuitenkin koko ajan. Ranskalaisia tai italialaisia autoja kysytään harvoin.
Japanilaisista Lexusta kysellään ja noudetaan paljon, samoin Toyotan hybridejä. Mitsubishin SUV:t kiinnostavat, erityisesti Outlander PHEV on ollut suosittu.

Päästömittausmuutoksen tultua voimaan myös uudehkot, ”vanhalla” tavalla päästömitatut autot ovat herättäneet kiinnostusta.

Alla lista automerkeistä, joista tulee eniten kyselyitä  ja joita noudetaan eniten Ruotsista ja Saksasta:

 1. Teslan eri mallit
 2. Mercedes Benz (hybridi ja bensa)
 3. Audi (Q-mallisto, A6 farmarit, A4, A3)
 4. Toyota (hybridi ja bensa)
 5. Volkswagen (kaasu, diesel ja hybridi)
 6. BMW (hybridi, diesel ja bensa)
 7. Porsche (hybridi)
 8. Volvo (hybridi, diesel)

Mikä on NoutoCare Kuntoturva?

Kuntoturva kattaa auton vahingot 6kk/12kk tai 10 000km/20 000km

Mitä Kuntoturva maksaa?

 • NoutoCare Kuntoturva Simple 525 €, 6kk /10 000km (omavastuu 150 €)
 • NoutoCare Kuntoturva Basic 595 €, 12kk / 20 000km (omavastuu 0 €)
 • NoutoCare Kuntoturva Premium 795 €, sis. Basic paketti +maahantuontikatsastus

Kuntoturvan hinta lisätään rahoitussopimukseen, ja sen saa ainoastaan rahoituksella ostettuihin autoihin. Siitä tulee lisähintaa maksettavaksi esim. 6,90 €/kk (normalit autot), 8,19 € (hybridit/sähköautot) tai 13,75 € (sporttipaketti).

Mihin autoihin voi saada Kuntoturva Sport-paketin?
Voit saada Kuntoturva Sport -paketin seuraaviin autoihin:
Abarth, Audi S –serial, Q7, Q8, Cupra, Ford RS -serial, Honda Type -R, Hyundai i30N + N –serial, Mini Works, Opel OPC/ GSi -serial, Subaru, Skoda RS245, Toyota Supra, Volkswagen Golf R, Volvo T8 / Polestar, Alfa QV, Audi RS –serial, BMW M- serial ja X5, Dodge, Jaguar, Lexus F-Sport, Mercedes Benz AMG, S, G ja ML –series.

Mitkä ehdot pätevät kuntoturvaan?

Löydät sopimusehdot TÄÄLTÄ.

Ota yhteyttä jos vastausta kysymykseesi ei löytynyt tältä sivulta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin!